Eredményesen zárult a második Tanácsadó Testületi ülés

DSC_0002k

Lezajlott a FIRELIFE projekt második Tanácsadó Testületi ülése 2015. november 24-én.

A találkozó megszervezésének célja az volt, hogy a korábban megválasztott tagok tájékozódjanak az elmúlt év legfontosabb történéseiről, bepillantást nyerjenek a 2016. évre vonatkozó tervekbe, és javaslataikkal új kommunikációs irányvonalak lefektetéséhez nyújtsanak segítséget, az erdőtűz-megelőzésére irányuló akciók hatékonyságának fokozásával.

A NÉBIH Erdészeti Igazgatóságának emeleti tanácstermében dr. Oravecz Márton elnöki megnyitó beszédében elmondta: „A tavaly nyáron kezdődött program az első olyan kommunikációs projekt a NÉBIH történetében, amely az erdészeti szakterületet érinti. A NÉBIH-kommunikáció más ágazatokban már évek óta hatékonyan működik, ezt a tendenciát folytatva valósul meg a FIRELIFE erdőtűz-megelőzési program, új típusú, kreatív ötletek alapján, még intenzívebben megcélozva az egyik legfontosabb célcsoportot: az ifjúságot.” 

Következő felszólalóként, Debreceni Péter főerdőfelügyelő tartott előadást, a következő témában: Erdőtüzek Magyarországon 2015-ben. Részletes és naprakész ismertető hangzott el a hazai erdőtüzek természetéről, típusairól; az erdő- és vegetációtüzek számáról, kiterjedéséről, évi eloszlásáról valamint a tűzgyújtási tilalom időszakáról. Fény derült arra a megdöbbentő adatra is, hogy idén Magyarországon több mint 370 tűzeset regisztráltak az elrendelt 66 napos tűzgyújtási tilalom idején.

Dr. Nagy Dániel projektmenedzser előadásában, a projekt elmúlt egy évének bemutatásáról szólt, a történések és a tapasztalatok tükrében. Majd Fehérvári Nóra Inez, kommunikációs és projekt referens tartott rövid összefoglalót a FIRELIFE projekt 2015-ös kommunikációs tevékenységének legfőbb tapasztalatairól, valamint az elkövetkező év új kommunikációs irányairól. Az előadások után javaslattételre és véleménycserére került sor a megjelentek között, ahol számos hasznos, innovatív jellegű javaslat hangzott el a 2016. évi kommunikációs akcióterv, a közép- és felsőfokú képzések lebonyolítása és a tűzrakóhelyek kérdéskörének témája kapcsán is.

A Tanácsadó Testületi ülés következő összejövetele előre láthatóan 2016 őszén esedékes, ahol a most bemutatott kommunikációs irányok hatékonyságának elemzésére, és a 2017. évi kommunikációs akcióterv véleményezésére fog sor kerülni.

 

Az elhangzott előadások pdf formátumban elérhetők innen:

FIRELIFE_projektbemutato_tantest2015

FIRELIFE_Uj kommunikacios iranyok – 2016

FIRELIFE_tuzszezon2015

DSC_0018kkDSC_0023k

 

 

DSC_0014k

DSC_0015k