Játékos feladatok

Füsti erdőtüzes feladatai

Füsti erdőtüzes feladataiFüsti erdőtüzes feladatait tartalmazó foglalkoztató füzetünket ide klikkelve tudod letölteni. Induljon a játék!

Útkereső

Vezesd a tűzoltót az erdőtűzhözSegíts a tűzoltónak, hogy az erdész bácsit felvéve eljussanak közösen az erdőtűzhöz!

Hajtogatós tűzoltóautó

Hajtogatós tűzoltóautóSzeretnél egy remek tűzoltóautót? Mi sem egyszerűbb. Papírhajtogatás és ragasztás = tűzoltóautó. Töltsd le ezt az egy oldalt INNEN (A/4 méretben), majd vágd ki a rajta lévő formákat, és hajtogasd, ragaszd össze az autó részeit.

Tábortűz

TábortűzHa nem kijelölt helyen raksz tüzet, alakítsd ki megfelelően a tűzrakó helyet! A tűzteret rakd körbe kövekkel vagy mélyítsd a földbe! Nézd meg jól a rajzot és találd ki, hogy melyik részlet illik a kitakart helyre!

Szabály

SzabályTaláld ki, milyen szabály alapján követik egymást a különböző ábrák. Rajzold be a hiányzót!

Különbség-kereső

Különbség-keresőNincs jobb, mint egy finom sült szalonna, grillezett zöldség szabad tűzön elkészítve vagy egy beszélgetés a tábortűz mellett. De fontos, hogy a végén gondosan el legyen oltva! Keresd meg a két kép közötti 5 apró különbséget!

Betűháló 1.

Betűháló 1.Keresd meg a sorok között a fából készült tárgyakra vonatkozó szavakat!

Betűháló 2.

Betűháló 2.Keresd meg a tűzhöz és az égéshez kapcsolódó kifejezéseket!

Mi a helyes sorrend?

Mi a helyes sorrend?Egy autóból kidobott égő cigarettacsikk is okozhat erdőtüzet. Találd ki, milyen sorrendben következnek az események és írd be a sarokba a megfelelő sorszámot!

Sorrend 2.

Sorrend 2.Ha szalonnasütés után nem oltjuk el megfelelően a tábortüzet, könnyen egy erdőtűz forrásává válhat. Találd ki, milyen sorrendben következnek az események és írd be a sarokba a megfelelő sorszámot!

Sorrend 3.

Sorrend 3.Mindenkinek fontos elsajátítania a tűzrakás eloltásának helyes módját. Mindig használj hozzá bőségesen vizet! Találd ki, milyen sorrendben következnek az események és írd be a sarokba a megfelelő sorszámot!