Több mint ezer gyermek tette le az erdőőri vizsgát az Erdők Hetén

Erdők Hete

Idén 19. alkalommal vehettek részt az erdőbarátok az Erdők Hete programjain. A 2015. szeptember 28. és október 4. között lezajlott egyhetes programsorozat három napján, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatóságának FIRELIFE projektje is nagy sikerrel szerepelt.

Országszerte mintegy 150 program közül válogathattak azok, akik közös kincsünkkel, a magyar erdőkkel akartak közelebbről ismerkedni. A rendezvény tematikáját tekintve idén az erdők megújulásával kapcsolatos tudnivalók kerültek előtérbe.

A napfényes őszi időben 1000-nél is több kisgyerek fedezte fel a FIRELIFE projekt erdőtűz-megelőzésről szóló kalandpályáját az Északerdő Zrt., valamint a Kefag Zrt. közreműködésével. Szeptember 29-30-án Miskolcon, a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskola 10. jubileumán, október 1-jén pedig a Kecskeméti Arborétumban szerezhettek erdőőr oklevelet az általános iskolások.

A gyerekek mindkét helyszínen lelkesen rajzoltak, színeztek, kirakóztak, vízipisztollyal tüzet oltottak, majd nagyokat ugráltak az ugrálóvárban, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket. A feladványok megoldása során pedig olyan hasznos ismeretekhez jutottak, melyek révén minden bizonnyal számukra is természetessé válik, hogy az erdők védelme, megőrzése közös érdekünk, közös feladatunk.

A kecskeméti TV videó beszámolója az Arborétumból:

http://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_ovd_az_erdot_orizd_a_tuzet_106827/t_Kecskem%C3%A9t%20-%20%C3%93vd%20az%20erd%C5%91t,%20%C5%91rizd%20a%20t%C3%BCzet!/index.html