Támogattuk a YPEF nemzetközi tanulmányi versenyt

A győztes csapat és felkészítő tanáraSikeresen lezajlott az erdőkről, erdészetről szóló nemzetközi tanulmányi verseny hazai döntője. Újra a Baár-Madas Református Gimnázium csapatának sikerét hozta a “Fiatalok Európa Erdeiben” (“Young People in European Forests“) tanulmányi verseny 2014/2015-ös viadala. A döntőbe 11 középiskolás diákcsapat jutott be és mérte össze tudását, kreativitását.

A verseny első ízben 2010-ben került meghirdetésre. Célja, hogy a középiskolás diákok megismerjék Európa és az európai országok erdeit, az erdők természet- és környezetvédelemben betöltött szerepét, valamint az erdészek munkáját. (www.ypef.eu)

A verseny nemzeti és nemzetközi fordulóból állt. A versenyre 2-3 fős csapatok jelentkezhettek, melyek a tagjai 13-20 évesek. A hazai versenyt az Országos Erdészeti Egyesület és a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai-, Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny szervezte.

A FIRELIFE Erdőtűz-megelőzési projekt ajándékokkal támogatta az idei év rendezvényét és résztvevőit.

Idén az első fordulóban 23 iskola, 160 diákja mérte össze tudását, egy az európai erdőkről szóló teszt megírásával. A döntőben viszont már, az angol nyelvű teszt mellett, tudományos poszterrel is készülniük kellett a diákoknak. A poszter témája a magyarországi erdőkben az invazív növényfajok elterjedésének, ökológiai hatásának, és az ellenük való védekezés lehetőségének bemutatása volt. A csapatok által készített tudományos poszterek egytől-egyig igen magas színvonalat képviseltek, nem egy, akár egyetemi szinten is megállná a helyét. A zsűri a szakmai tartalom mellett a poszterek esztétikáját és a szemléltetés módját is értékelte.

Döntő helyszíne: Erdészeti Információs Központ (Budapest, Budakeszi út 91.)
Időpont: 2015.05.16.
Résztvevők száma: 60 fő

Az első helyezett csapat szerezte meg a jogot Magyarország képviseletére a nemzetközi döntőben, amely 2015 őszén kerül megrendezésre a romániai Busteni-ben.

Eredmény táblázatosan: http://erdotuz.hu/wp-content/uploads/2015/06/Eredmények_2015-döntő-végeredménnyel.xlsx

Résztvevők és a rendezvény sajtóhíre: http://erdotuz.hu/wp-content/uploads/2015/06/Nemzeti-döntő_hír.doc

További információ: http://www.oee.hu/hirek/egyesuleti-hirek/ypef_orsz_donto , www.ypef.eu

P1060088P1060092