A Bugaci Falunapon is játszva tanultak a gyerekek

bugaci_falunap2015A FIRELIFE erdőtűz-megelőzési program egyik kiemelt célja, hogy az erdőtüzekben fokozottan veszélyes hazai régiókban minél több családhoz, gyermekhez elvigyük az erdőtűz-megelőzés témájának fontosságát.

Bugacon az éves, szokásos falunapi rendezvényeken ezért csatlakoztunk az egésznapos programhoz fa játékainkkal június 20-án.

A falunapi program színes kínálata között volt ugrálóvár, zenei és színi előadás, főzőverseny és ügyességi versenyek. A szervezők Bugac lakosainak életkortól függetlenül színvonalas programokat szerveztek és kínáltak ezen a hagyományőrző napon. (a programot itt érik el egy kattintással)

Az erdőtűz-megelőzési játékainkkal újabb kis erdőőröket sikerült “kiképeznünk”, hiszen sok százan bátran és okosan helyt álltak feladatlapjaink kitöltésében, lánglocsolós ügyességi versenyünkön, illetve a tábortűzrakás fortélyait megismerve. (Készültünk többek között színezőkkel 2-3 éveseknek, logikai feladatlapokkal 4 éves kortól, szókeresős feladatokkal 6-7 éves kortól, erdőtüzekről és erdőkről szóló tesztekkel nagyobbaknak és a szülőknek is.)
A pályánk állomásain szakképzett kísérők segítették a gyerekeket, akik szabálylappal járták körbe az egyes állomáspontokat. A szabálylappal igazolták végül a tüzekkel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteiket, és fizikai állóképességüket.

Kis erdőőr oklevelet kaptak azok a játékosok, akik részt vettek az egyes állomások kipróbálásában. A legtöbb pályát teljesítő kis erdőőrök színes ceruzakészletet, lufit, matricát is választhattak, melyeken erdőtűz-megelőzési információ olvasható.

A gyerekek kíváncsiak voltak és nagyon ügyesek ezen a napon is. Mindenki megérdemelten nyerte el az erdőőr oklevelet, amikor végighaladt az erdőtüzes kalandpályán.

Legközelebb július 25-én Jakabszálláson találkozhatnak velünk a helybeliek, kicsik és nagyok egyaránt.

Várunk ott is mindenkit szeretettel!DSC_0281

DSC_0283

DSC_0273

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0287

 

 

 

 

 

DSC_0291

DSC_0303

DSC_0306