Sajtóhír – Több mint ezer erdőőrrel gyarapodott az erdészeti hatóság állománya a Gyerek Szigeten

Június 13-14-én erdőtűz-megelőzési kalandpályával vár kicsiket és nagyokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Igazgatósága a Hajógyári-szigeten berendezett Gyerek Szigeten. A játékos oktatóprogram az ingyenes rendezvény első hétvégéjén már bizonyított: 1500 kisgyermek rakott tüzet, színezett, ugrált, locsolt, kirakózott, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket.


Az erdőtüzek 99%-át mi emberek okozzuk gondatlanságból és ismerethiányból fakadóan, így az erdészeti hatóság munkatársai a legkisebbek hasznos és játékos informálásával szeretnék még hatékonyabbá tenni az erdőtűz-megelőzési programot.

erdoorok2A Gyerek Sziget programsorozat júniusi első és második hétvégéjén minden korosztályú gyermek próbára teheti memóriáját, gyakorlati és fizikai állóképességét, valamint kreativitását a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága LIFE+ uniós pályázatának köszönhetően létrejött FIRELIFE Erdőtűz-megelőzési kalandpálya állomásain. A bátrabbak még névre szóló erdőőr oklevelet is kapnak az egyéb ajándékok mellett.

Az első hétvége tapasztalatai alapján elmondható, hogy a látogatók a szórakoztató feladatokon keresztül sok hasznos információval is gazdagodtak. A június 6-7-i hétvégén csaknem 1500 kisgyermek rakott tüzet, színezett, ugrált, locsolt, kirakózott, hogy aztán büszke erdőőrré avassák őket.

Aki az elmúlt hétvégén lemaradt a programokról, június 13-14-én még bepótolhatja a Gyerek Sziget Erdőtüzes kalandpályáján. Azokat a gyerekeket, akik szeretnének kis erdőőrré válni, esetleg megtanulni, hogyan lehet a kirándulásokon tüzet rakni, szeretettel várják a hatóság szakemberei mindkét nap délelőtt 10-től délután 18 óráig a NÉBIH sátornál a Hajógyári-szigeten!

Információk és térkép a helyszínről: http://erdotuz.hu/erdotuzes-kalandpalya-a-gyerek-szigeten/

(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság)

Sajtóhír megjelenése az első hétvége sikeréről: http://portal.nebih.gov.hu/-/egy-hetvege-alatt-tobb-mint-ezer-erdoorrel-gyarapodott-az-erdeszeti-hatosag-allomanya