Előadtuk tapasztalatunkat a LIFE Információs Napon

2015. június 18-án a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium együttműködésében LIFE Információs Napot rendeztek a 2014-2020 pénzügyi időszakra vonatkozó LIFE programjának második pályázati felhívásáról.A FIRELIFE projekt, mint egy kiemelten teljesítő, korábbi nyertes program adhatta elő saját tapasztalatait az egybegyűlteknek.

Dr. Nagy Dániel, a FIRELIFE projektmenedzsere igyekezett minden szempontot figyelembe véve, szórakoztató és informatív előadásában beszámolni saját tapasztalatairól, melyek során a LIFE programban elsőként nyerhetett az “Infomációs és Kommunikációs” szekcióban az erdőtűz-megelőzési téma uniós támogatást a Bizottságtól.

Külön kiemelte a pályázatok összetettségét, részletességét, a határidők és a tervszerűség betartásának igényét. Az uniós pályázati szempontrendszerről, a LIFE programról, s annak altémaköreiről, a technikai segítségnyújtásról és a követelmények részleteiről dr. Kocsis-Kupper Zsuzsanna tartott előadásokat, aki a közép-európai koordinátora az Európai Bizottság Külső Monitoring Csoportjának.

A “LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program Információs Napja” kérdések felvetéseivel és azok megválaszolásával zárult.

Az összes előadás elérhető a kormány hivatalos klíma-honlapján: http://klima.kormany.hu/life-informacios-nap-2015

dr. Nagy Dániel előadása az erdőtűz-megelőzési FIRELIFE programról itt olvasható: http://klima.kormany.hu/download/5/41/00000/10_FIRELIFE_Erdotuzmegelozesi_Program_tapasztalatai.pdf