Előadás a Csodák Palotájában

Dr. Nagy Dániel előadása a Csopában

2017. május 17-én lángra lobbant a CSOPA rendezvényterme és közel 200 szempár szegeződött a vetítővászonra. Természetesen csak átvitt értelemben csaptak fel a lángok, hiszen az előadás címe, melyet Dr. Nagy Dániel erdőtűz-megelőzési szakértő, a FIRELIFE program vezetője tartott, éppen az Erdőtüzek keletkezése és megelőzése volt.

Az előadást a Csodák Palotája hirdette meg a XXII. kerületi iskolák számára és csak a terem befogadó kapacitása szabott határt a résztvevőknek, így is több mint 150 diák kísérte figyelemmel az erdőmérnök személyes tapasztalatain is alapuló beszámolóját.

Nagy Dániel képekkel és diagramokkal támasztotta alá, hogy a tűz miként tudja segíteni az embert, ugyanakkor milyen pusztításokra képes nem csak világszerte, de Magyarország határain belül is.

Az előadás alatt kiállított tárgyak is felkeltették a hallgatóság figyelmét, mint a drip torch-nak nevezett gyújtókészülék, vagy a speciális sátor, mely bizonyos ideig megvédi a bajba jutott tűzoltókat.

Erdőtűz prezentálására ugyan a hely nem volt alkalmas, azonban Papp Zsolt, a CSOPA tudományos munkatársa, néhány tüzes kísérlettel kápráztatta el a jelenlevőket.

Az előadás végén mind a diákok mind a pedagógusok egyetértettek abban, hogy a „legjobb erdőtűz az, amelyik nem is gyullad meg”.